לתרומות הרשמה לניוזלטר

סיכום 2025 בפיקוד מרכז - שיעור בתקשורת

כאשר התקשורת משווקת לנו פרשנות ודיווחים בנושאי ביטחון, כדאי שנזכור גם את המחדלים של הכתבים הצבאיים ערב הטבח בעוטף עזה.

נכתב ע"י תורת לחימה 01/01/2026

שיעור בתקשורת: כתבים דוברי-דובר צה"ל משווקים ירידה בכמות הפיגועים והנרצחים בשנת 2025 כהצלחת הפעילות הצבאית והאסטרטגיה בגזרת פיקוד מרכז, כאשר ברקע הם מודים כי מרחף "איום" או "מתח" כלשהו. המילה האהובה מזה שנים: "חשש מהסלמה", הסלמה - מלשון סולם, יש עליות, יש ירידות, אבל הסולם הוא אותו סולם טרור. יציב. כאן - כדי להישאר.

 

נתחיל בירידה בפיגועים. ככה יוצרים תחושה טובה של התקדמות סך הכל, יציבות ועשייה חיובית הנושאת פירות, אותם בולעים בחדווה גם אנשים טובים בימין. יש מספרים, יש נתונים, אי אפשר להתווכח עם סטטיסטיקה שמוחזקת אצל המערכת עצמה, ואם בשנת העבודה הבאה יירצחו 'רק' 10 או אפילו 15 יהודים - זה גם ייחשב להצלחה, מבלי לדון מדוע בכלל יש פיגועים ומה עושים או לא עושים מול טרור.

כל זה עד שנזכרים במציאות היותר מציאותית: גזרת פיקוד מרכז  איננה ב"חשש להסלמה", אלא לפי כל התרחישים האפשריים - בתרחיש אחד ברור של ערב טבח. כן, טבח גדול אפילו יותר מהטבח בעוטף - יו"ש גדולה פי 15 מעזה, כמות המחבלים והנשק ורמת הארגון והאימון של צבא אבו מאזן לבדו גדולים פי 10 מכוח החמאס ששחט בנו בטבח שמיני עצרת, והנגישות לישובים וערים קלה מאד, כולל בקו התפר ובגוש דן (זמן נסיעה בטנדר לביצוע טבח בתל אביב קצר יותר מנסיעה שעשו בחמאס מעזה לטבח באופקים).

 

אבל מה עושים בקבינט? ובממשלה? ובצמרת מערכת הביטחון? שר הביטחון כץ ביקר אתמול באוגדת איו"ש וקרא לקציני הצבא והמשטרה: "עליכם להיערך למתן מענה לתקיפה אפשרית של יישובים ביו"ש וקו התפר בסגנון ה-7 באוקטובר מצד גורמים ג'יהאדיסטים."

 

7 באוקטובר? מה? איך? אבל רגע... יש ירידה בפיגועים! נכון יש איזה חשש ל"מתח" או "הסלמה", אבל שיווקתם לנו מצב חיובי בהובלת אלוף פיקוד מרכז אבי בלוט! אז להיערך ל..טבח נוסף?? ממש טבח? מה זה אומר? ורגע, מה הפעולות שננקטות? עוד נשקים? עוד אקדחים? עוד קסדות ואפודים קרמיים? עוד הגנה מול מה? מול 100 אלף מחבלים עמוסים בשריוניות, RPG, מטענים איראניים תקניים, מקלעים, ואינספור כלי נשק קל מסוג קלצ'ניקוב וM16 שישראל עצמה מאשרת למחבלי אבו מאזן? אז איך תעניקו הגנה בדיוק? ועל מי? שתיקת השרים, חבריו של השר כץ לממשלה - כמוה כהודאה.

 

מח"ט שומרון אל"מ אריאל גונן התראיין בערב ראש השנה ופלט בטעות כי בתרחיש הטבח, ישובים בשומרון יהיו נצורים (כלומר פגיעים ונשחטים, אנשים, נשים וטף) וצה"ל לא יוכל להגיע אליהם "מספר שעות." כן, עם מספר שעות של טבח בגזרתו(!) הוא כבר השלים בעוד את לשכתו שלו במפקדת החטיבה סמוך לשכם הוא ממגן מירי. האדמה לא רעדה. מפקדי החטיבות המרחביות ביהודה ושומרון במצב התואם למפקדי החטיבות המרחביות באוגדת עזה ערב הטבח בעוטף - והכל כרגיל.

 

לפני כשבוע, תידרכו דובר צה"ל ודובר חיל האוויר את הכתבים הצבאיים על עיבוי המערך האווירי בעוד מסוקים ובנוסף, תחזיקו חזק, על שינוי הוראות הפתיחה באש ומתן אפשרות להפציץ מחבלים - בתוך ישובים ישראליים. אתם מבינים? כל המערכת מכוונת לתרחיש שחיטה המוני, שואת יו"ש וקו התפר, בו תיעשה השתדלות, ממש מחווה, לסיים את מעשה השחיטה בהקדם האפשרי ובאופן האגרסיבי ככל האפשר באמצעות החטיבות המרחביות וחיל האוויר. זה נראה למישהו סביר? הגיוני?

 

אם כך, מה מטרת הידיעות התקשורתיות על שיפור המצב ביהודה ושומרון בזכות הבט"ש המוגבר של בלוט? אגב, כדאי להזכיר ש"הכתב הצבאי" בצילום המסך המצורף (אתם משלמים לו משכורת מכספי המיסים שלכם), שיווק ערב הטבח בעוטף את הודעות דובר צה"ל, לא עסק ולא הזהיר מאיומי הטבח מצד חמאס ולא סיפר עליהם לציבור למרות התימרונים הגלויים, ונתן דגש כהרגלו בעיקר על קידום אג'נדות פמיניזם בצבא. אחרי הטבח הוא התנצל אך לא לקח אחריות ולא התפטר. לעומת זאת, אנחנו בארגון תורת לחימה התרענו ללא הרף עשרות פעמים והכל מתועד.

 

גם כעת, הפעם בפיקוד מרכז, מדובר בהנדסת תודעה מול מציאות ברורה, מציאות בה מדינת ישראל צועדת בעיניים פקוחות אל שפל חדש של טבח המוני ביהודים בלב ארצנו, זאת במקום ללמוד את השיעור המרכזי, של חזרה ליסוד המוסרי האנושי והיהודי הבסיסי: הבא להורגך השכם להורגו. אף תינוק יהודי לא צריך להישרף בגזרת פיקוד מרכז. אף אישה לא צריכה להיאנס ולהיערף. אף תצפיתנית לא צריכה להירצח בחמ"ל. בדיוק כפי שאותם 20 נרצחים, 'רק' 20 נרצחים בשנת העבודה 2025, היו יכולים לחיות ביננו, כי "פיגועי דריסה ודקירה" אליהם רוצים שנתרגל, אינם גזירת גורל ה'דו-קיום' אם נעמוד על נפשנו, נשמיד את קיני הטרור וקל וחומר שלא נאפשר לנוחבות לנסוע חופשי בכבישי ארצנו כפי שקורה כרגע.

 

יהודים! רוצים לחיות? רוצים למנוע טבח? רוצים ניצחון? הכל עניין של תודעה, תודעה עצמית, תודעה יהודית, תודעת אויב, ותודעת תודעה: חיסון מקמפיינים תקשורתיים של כתבים חסרי אחריות בשירות קציני קונספציה פרוגרסיביים.